top of page

Vacunació Covid19

Updated: May 17, 2021



Perquè serveixen les vacunes?

Serveixen per preparar les defenses de el cos (sistema immune) per defensar-se de microorganismes (virus, bacteris, protozous) que poden causar malalties molt greus que ocasionen greus danys i fins i tot la mort.


Com es fan les vacunes?

Normalment s'introdueix una petita part d'aquest microorganisme (proteïnes) o aquest microorganisme debilitat (virus atenuat) o mort perquè reconegui aquest microorganisme i comenci fer una defenses especifiques contra aquest microorganisme perquè quan aquest entri al nostre organisme. Puguem combatre-i no ens faci mal.


Com estan feta les vacunes de la Covid19?

Estan fetes de material genètic de virus (ARNm) que s'introdueix en el nostre organisme i aquest comença fer defenses per estar preparat quan el virus de veritat ens infecte i que aquest no ens faci mal.

Es preveu que en els propers 2 mesos quan gran part de la població aquest vacunada disminuirà molt tant la gravetat de la infecció com morts.

Notícia: https://www.infolibre.es/noticias/politica/2021/03/06/las_muertes_espana_por_coronavirus_bajaran_hasta_mayo_gracias_las_vacunas_117663_1012.html

https://www.ccma.cat/324/les-morts-per-covid-baixaran-un-60-al-maig-gracies-a-les-vacunes-segons-el-biocom/noticia/3081572/


És recomanable vacunar de la Covid19?

La vacuna de la Covid19 és incapaç de produir la malaltia de la Covid19 per si sola. I amb els diferents estudis i l'experiència que anem tenint amb el pas el temps podem afirmar que és segura.

És important que gran part de la població es vacuni?

Si molt important. Els virus per expandir-se necessiten multiplicar-se i necessiten infectar persones susceptibles d'agafar la infecció. Si les persones estan vacunes aquests no poden infectar-los i són eliminats. Gràcies als programes de vacunació hem pogut eradicar la Verola, eliminar la poliomielitis i estan en fase d'eliminació la rubèola i el xarampió.


7 views0 comments
bottom of page