top of page

EL VIRUS DEL PAPILOMA HUMÀEl virus del papiloma humà (VPH) o papilomavirus, és un virus molt estès que afecta a més de la mitat de les persones que tenen relacions sexuals (la majoria passen la infecció sense símptomes).

En alguns casos els virus persisteixen en l’organisme durant molts anys (20-30) en l’organisme i si son de determinades famílies concretes (tipus) poden provocar un tumor maligne: el càncer de cuello d’úter o cérvix uterí i altres tumors en ambdós sexos, com els faringes. Pero estos virus també poden causar verrugas genitales, que son benignas, pero molt molestas y frecuentes, afectando también a ambos sexos.

QUIN PAPER JUGUEN ELS HOMES EN EL VPH

Respecte al càncer d’úter, el paper dels varons és el de transmissors del virus. Pero también hay que tener en cuenta que un tercio de los cánceres genitales provocados por el VPH son en varones. I cada vegada son més freqüents. També és important destacar que la major part dels tumors malignes de garganta son també provocats per aquests virus i afectaran més als homes que a les dones. Las verrugas genitales, much more comunes, las padecen també ambdós sexes.

VACUNACIÓ DEL VPH

Sí. L’associació dels pediatres recomanen aquesta vacunació en totes les xiques i xics adolescents que viuen a Espanya, preferentment als 12 anys, per aconseguir la protecció davant d’aquest virus relacionat amb tants cançons variades. Pero esta vacuna solo esta financiada, en les comunitats autònomes, majoritàriament per a niñas.

La eficàcia de la vacuna és major si s’administra abans del primer contacte amb el virus per això és important administrar-la a partir dels 12 anys.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page