top of page

Atents a la Bronquiolitis!

Updated: May 18, 2021

Ens trobem en plena pandèmia de Covid19 que està causant molta afectació a la població tan a nivell sanitari com a nivell social. El SARS CoV és un virus del qual fa 1 any no en coneixíem res, ni sabíem que existia, i ara cada dia ens expliquen coses que es van descobrint d’ell i condiciona el nostre dia a dia.

Quan parlem de pediatria el què sabem és que, majoritáriament, no afecta de manera greu als nens. La majoria de nens estan assimptomàtics o presenten simptomes lleus que en moltes ocasions són indistingibles de les infeccions comuns que agafen durant la seva infància. Només hem vist afectacions greus o morts amb nens amb immunodeficiències (alteració al sistema de defenses) o malalties de base molt greus.

Però a part de la Covid 19 però hi ha altres virus i alguns d’ells poden ser molt greus n nens i causen un gran número d’hospitalitzacions cada any. Un d’aquests virus és el virus respiratori sincitial (conegut com a VRS) que és el principal causant de les bronquiolitis i ara estem a punt d’entrar a l’època en la qual veiem la seva epidèmia.

La bronquiolitis aguda és la primera causa d'hospitalització en menors de 2 anys a tot el món (De tots ingressos a pediatria d’un any un de cada cinc nens ingressa per bronquiolitis). De tots els ingressos per bronquiolitis 1 de cada 10 nens acaba requerint un ingrés a cures intensives pediàtriques.

Aquest any em vist que al hivern del hemisferi Sud (juny-setembre) la incidència de bronquiolitis ha disminuït una mica segurament per les mesures higièniques (rentats de mans, ús de mascareta) implementades per la Covid19 però no podem baixar la guàrdia. Ens hem d’acostumar a que els adults han de mirar de minimitzar al màxim el contacte amb els menors de 2 anys però sobretot amb els menors de 6 mesos i s’ha de mantenir contacte sobretot fer-ho amb les mans netes.8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page